Napjainkban a személyre szabott edzésterv elkészítését és a célok meghatározását megelőzi egy fittségi állapotfelmérés. Ezzel reális képet kapunk aktuális fizikai állapotunkról, terhelhetőségünkről és egyéb fizikális tényezőinkről, valamint látjuk azt is, hogy honnan indultunk, és a fejlődésünk mérhetővé válik.

A karcsúsodni, erősödni vágyók sokszor túlzott lelkesedéssel, ismeretek és kellő óvatosság nélkül vágnak bele az edzésbe, melynek eredményeként könnyen megsérülnek, rosszabb esetben tartós egészségkárosodást szenvednek. A rosszul megválasztott gyakorlatok a nem megfelelő terhelés, az edzőtársak, barátok, önjelölt szakértők „jó tanácsai” megakadályozzák a kívánt edzéscél elérését, ez kerülőutak megtételéhez, vagy kudarchoz vezet.

A fitnesz életmód legfontosabb elemei, a testedzés és a táplálkozás. Amit nagyon sokan nem tudnak: a test hamarabb elhasználódik a tétlenség állapotától, mint a megfelelően kontrollált és koordinált sportolástól. Az emberi test fizikai aktivitás hiányában nem képes megfelelően funkcionálni.

A személyi edzés azon Hölgyek számára is alkalmas, akiknek valamilyen egészségügyi problémájuk van. Az edzések elkezdéséhez mindenképpen tanácsos orvosi konzultáció. Szerencsére nagyon kevés az a betegségfajta, amelynél a mozgás nem javasolható.

Célom, hogy minden fogyni vágyó Hölgynek segítsek , aki úgy érzi szüksége van külső segítségre, edzéskontrollra, vagy egy társra, aki motiválja, vagy akivel edzhet.