Volt már téma heti hírlevelünkben, illetve blogunkban a napozás, azonban a nyári bőrápolás megérdemel még néhány gondolatot.

Napsugárzás.
Magas hőmérséklet.
Klíma.
Víz, akár sós is.
Izzadás.

Ezek közül legalább eggyel, de jó eséllyel többel is találkozni fog bőröd a nyári időszakban. Mivel megváltoznak az őt érő hatások, így az ápolásán, kezelésén is érdemes változtatni.
Íme néhány tipp, melyekért hálás lesz a bőröd a nyár folyamán, vagy akár évek múlva is:

  • Napozz tudatosan! Írtunk korábban róla, blogunkban megtalálod a cikket, mindenképpen érdemes körültekintően napozni, legyen szó akár az idő megválasztásáról, bőrtípusod megismeréséről, illetve a megfelelő fényvédő készítmény kiválasztásáról.
  • Fogyassz megnövelt mennyiségű folyadékot! Természetesen a nagyobb melegben a szervezeted egyéb folyamataihoz is több folyadékra van szükséged, de a bőröd különösen érzékeny arra, ha nincs megfelelően hidratálva belülről…
  • …vagy éppen kívülről. Nem csak napozás előtt érdemes bekenni magunkat, hanem hasznos lehet kifejezetten napozás utánra fejlesztett kozmetikumokat is használni, illetve akár kicsit növelni az egyébként szokásos testápoló mennyiségét.
  • Egyébként nem csak napozáskor kell a fényvédő készítményeket alkalmazni, például egy több órás városi séta, koncert stb. egy vékony pántos felsőben szintén nagy kárt tehet bőrünkben.
  • Bizonyos parfümökre nem reagál jól néhány ember bőre, ha jelentős napsugárzás éri. Ilyenkor foltok keletkezhetnek, ezért figyeld meg, nem reagál-e a szokottól eltérően bőröd a napra ott, ahol parfümöt tettél rá!
  • Sokak bőrén melegben gyakoribbak a pattanások, ezt a zsíros ételek fogasztásával csökkentheted, illetve extra Omega-3 bevitele is hasznos lehet.
  • Ugyanezen zsírosodás, illetve az erősebb izzadás hatására pórusaink könnyebben eltömődnek, ezért érdemes a bőr tisztítását (pl. tonik) is gyakrabban végezni, természetesen ügyelve, hogy ezzel ne szárítsuk ki azt.
  • Tájékozódj, bizonyos a bőrödet érintő beavatkozásoknak, kezeléseknek lehet, hogy nem optimális a nyári időszak. Bizonyos hámlasztó kezelések, tetoválás, bizonyos plasztikai műtétek kerülendőek olyan időszakban, amikor nagy eséllyel fogja erős napsugárzás érni testedet. Ezekről természetesen szakember adhat pontos felvilágosítást.
  • Nem érdemes közvetlenül napozás előtt szőrteleníteni, mert piros, kiütéshez hasonló pöttyök jelenhetnek meg, illetve bőröd fogékonyabb a fertőzésekre is, pl. strandon.

Ha nem csak szó szerint, hanem átvitt értelemben is szeretnél jó bőrben lenni, jelentkezz be hozzánk egy SpeedWorkout, Infrashape és/vagy Rollshape edzésre, akár szombati időpontra is!